Όλα της Πέμπτης ...εύκολα

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΤΣΑ ... ΚΙ ΕΝΑΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣΤο Ματινάκι μας έχει βρει πολλές ιδέες για  κατασκευές,  εν όψει του παζαριού αγάπης που "σκαρώνουμε".

Αναρωτιέστε τι μπορείτε να  κάνετε μια κάλτσα που τρύπησε ή έχασε το ζευγάρι της; Πριν την πετάξετε, δείτε πώς μπορείτε με αυτή την κατασκευή να φτιάξετε εύκολα ένα κουκλάκι και να παίζετε κουκλοθέατρο!

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο


             Υλικά
·         Κάλτσα
·         Πον-πον
·         Φύλλα τσόχας (εναλλακτικά χαρτόνια)
·         Ματάκια
·         Κόλλα
·         Ψαλίδι

1. Θα φτιάξετε τη φατσούλα της κάλτσας σας στην πλευρά που είναι η πατούσα της! Κολλήστε ματάκια και εάν δεν έχετε, κόψτε κύκλους άσπρους και μαύρους από τσόχα ή χαρτόνι και κολλήστε τους.
2. Κολλήστε το πον-πον για μύτη. Κόψτε από κόκκινη τσόχα ένα στοματάκι και κολλήστε το. Αν δεν έχετε τσόχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο χαρτόνι.  
3. Κόψτε λωρίδες από τσόχα σε όποιο χρώμα θέλετε και κολλήστε τις για να φτιάξετε τα μαλλιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λωρίδες από γκοφρέ χαρτί ή και μαλλί πλεξίματος!
Η κάλτσα-κουκλάκι είναι έτοιμη! Βάλτε το χέρι σας στην κάλτσα και ζωντανέψτε το κουκλάκι! Μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρη παρέα από διαφορετικά κουκλάκια και να παίζετε κουκλοθέατρο!


Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!Γελαστούλης

Χιονάνθρωπος με βαμβάκι

Μην περιμένετε να χιονίσει για να φτιάξετε τον δικό σας χιονάνθρωπο! Φτιάξτε τον με βαμβάκι και απλά υλικά σε αυτή την κατασκευή και στολίστε το παιδικό δωμάτιο!

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

Υλικά
  • Βαμβάκι
  • Χαρτί γκοφρέ (διάφορα χρώματα)
  • Κουμπιά μικρά
  • Χαρτόνι για φόντο
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι

1. Διαλέξτε ένα χαρτόνι για φόντο, εμείς διαλέξαμε το μπλε, καλό είναι να είναι σκούρο για αντίθεση. Φτιάξτε με τα χέρια σας δύο μπάλες από βαμβάκι, μία μεγάλη για το σώμα και μία μικρότερη για το κεφάλι του χιονανθρώπου.
2. Με μικρά κομματάκια από χαρτί γκοφρέ, φτιάξτε δύο μικρές μπαλίτσες για μάτια. Στρίψτε ένα μικρό κομμάτι για να φτιάξετε τη μύτη και ένα άλλο μικρό κομμάτι για το στόμα. Στη συνέχεια κολλήστε τα στο πρόσωπο και επίσης κολλήστε δύο κουμπιά στο σώμα του.
3. Με ένα κομμάτι γκοφρέ χαρτί σχηματίστε ένα σκουφί, σαν κύπελλο. Επίσης, με καφέ γκοφρέ χαρτί φτιάξτε μια σκούπα ως εξής: στρίψτε ένα μακρόστενο κομμάτι και στη μία άκρη κόψτε μερικές λωρίδες, που θα στρίψετε ξανά.
4. Κολλήστε το σκουφί και τη σκούπα και βάλτε ένα στρώμα βαμβάκι στο κάτω μέρος του πίνακά σας.
5. Φτιάξτε πολλές μικρές μπαλίτσες από βαμβάκι και κολλήστε τις σε διάφορα σημεία. Είναι οι χιονονιφάδες σας!
6. Ο χαμογελαστός σας χιονάνθρωπος είναι έτοιμος!

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

πηγή : mama kid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.