Όλα της Πέμπτης ...εύκολα

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Σαν να μεγάλωσαν πολύ τα εκτάκια μου και δεν τους αρέσουν οι πασχαλιινές χειροτεχνίες!

Προτιιμούν λένε να γίνουν όλοι ζαχαροπλάστες αύριο, για μια ωρίτσα, αμέσως μετά τον εκκλησιασμό. 

Ελπίζω να θυμηθούν όλοι να φέρουν τα απαραίτητα υλικά. Ας τα θυμίσουμε καλού κακού...

Υλικά που θα χρειαστούμε:



  • 1 βαθιά λεκανίτσα για το ζύμωμα 
  • γάντια μιας χρήσης
  • 2 ποτήρια του νερού αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • 1 ποτήρι σουσάμι
  • 1 κιλό αλεύρι που να φουσκώνει μόνο του (η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή).

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι, που τα προσθέτουμε μετά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτά κορδονάκια σαν το μικρό μας δάχτυλο. Τα ενώνουμε στις άκρες, για να πάρουν στρογγυλό σχήμα, ή διπλώνουμε τα κορδονάκια, τα στρίβουμε και ενώνουμε τις δύο άκρες τους. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε 180°C για 15 λεπτά περίπου. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.