Όλα της Πέμπτης ...εύκολα

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΡΥΠΙΩΤΗ

  
Χθες, Τετάρτη 25 Απριλίου 2018,  είχαμε την χαρά να ταξιδέψουμε νοερά στην ιστορία των πλοίων  κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας. Πώς;;; Μα με την γνωριμία μας  με   τα έργα και την προσφορά του Νικαιώτη   μικροναυπηγού Ευάγγελου Γρυπιώτη στην έκθεση που φιλοξενείται σε Πολυχώρο της οδού Θηβών.

 Η θάλασσα κι η ιστορία  υπήρξαν ανέκαθεν οι δυο μεγάλες αγάπες της ζωής του κι αμέτρητα  ιστορικά βιβλία έχουν καταχωρηθεί στη μνήμη του. Παρά τη διεθνή αναγνώρισή του, ο κύριος Γρυπιώτης με την απλότητα και την αμεσότητα που τον διακρίνει πέρασε το πρωινό  μαζί μας με μια διάθεση απίστευτη, με έναν ενθουσιασμό πρωτόγνωρο που σε συνδυασμό  με τις πολλές  ιστορικές αναφορές  μας συνεπήρε!

Τα πλοία,  μοναδικά έργα τέχνης , δεν είναι διακοσμητικά.... πλέουν κανονικά, καθώς 
εδώ και πολλά χρόνια, μελετά και αποτυπώνει με την τέχνη της μικροναυπηγικής, πλοία σταθμούς στην ιστορία της ναυσιπλοΐας και της ναυπηγικής εξέλιξης, με απόλυτο σεβασμό και τεκμηρίωση στην κουλτούρα της κάθε περιόδου.

  
                                        ΚΥΡΙΕ  ΓΡΥΠΙΩΤΗ ,                                                                                                              ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.