Όλα της Πέμπτης ...εύκολα

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ :ΜΕ "ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΤΟ ΘΕΩΡΕΙΟ"


Το καταπληκτικό βιβλίο της κυρίας Α. Δαρλάση  ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΤΟ ΘΕΩΡΕΙΟ  είναι εδώ και κάμποσο καιρό το λογοτεχνικό ανάγνωσμα στην τάξη μας.
Από τη μια η ιστορία του που ξεδιπλώνεται τόσο τρυφερά κι ακουμπά, χωρίς να πληγώνει, τις ευαίσθητες στιγμές του ξεριζωμού των Ελλήνων από τα μικρασιατικά παράλια, από την άλλη το ζήτημα της υποδοχής των προσφύγων τότε στην Ελλάδα και οι προεκτάσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα, καθόρισαν την επιλογή μας.
 Στην πορεία, καθώς η ανάγνωση προχωρά, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες αρετές στο βιβλίο. Το ανεπιτήδευτο ύφος, η διεισδυτική ματιά της συγγραφέως στις σκέψεις και στα συναισθήματα των ηρώων της συμπληρώνονται από μια αφήγηση παραμυθένια κι ένα πλέγμα μυστηρίου που μας συναρπάζει.Κι  αν αυτή αποτελεί την δική μας ταπεινή κριτική - άποψη για το βιβλίο αυτό, έχουμε ανακαλύψει κι άλλα αφιερώματα σαν αυτό στον ιστότοπο που ακολουθεί:https://www.elniplex.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.